Ekonomi

Anadolu Vakfı Mentorluk Programı 11. Dönem

İSTANBUL (İGFA) –Anadolu Vakfı’nın bursiyerlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Mentorluk Programı’nın 11. dönemi başladı.

2013 yılından bu yana yürütülen program, Anadolu Kümesi profesyonelleri başta olmak üzere farklı kuruluşlardan istekli yönetici ve uzmanların katılımıyla gerçekleştiriliyor. Mentorluk Programı, Anadolu Vakfı bursiyerlerinin potansiyellerini geliştirmelerine, güçlü yönlerini ve geliştirilmesi gereken alanlarını keşfederek karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olmayı ve bireysel gelişim süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor.

Anadolu Kümelenmesi ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Lideri Tuncay Özilhan, programın açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada; Gençlere verilen desteğin ve eğitim alanında yapılan yatırımların geleceğimiz için atılan en değerli adımlar olduğuna yürekten inandığını belirtti.

“DOĞRU REHBERLİĞİN KATKISI PAHALI DEĞİLDİR”

Anadolu Vakfı Genel Müdürü Evrim Hizaler, konuşmasında ülkemizin geleceğinin siz değerli gençlerimize emanet olduğunu vurguladı; “Gençleri akademik yaşamlarında desteklerken, kendi mesleklerini sağlam temeller üzerine kurabilmeleri için onları desteklemenin de öneminin bilincindeyiz. Bu nedenle her yıl daha da ileri götürdüğümüz Mentorluk Programı’nı 10 yıl önce başlattık. 1200’ün üzerinde mentor ve menteenin katılımıyla 10 periyotta yaklaşık 8000 saat mentorluk desteği sağlandı. Program katılımcılarının paylaşımları ve kaynak geliştirme faaliyetlerimiz sayesinde mentor ve mentee sayımız bu yıl 302’ye yükseldi. İstekli mentorlarımızın %70’i Anadolu Kümesi yöneticileri, %30’u ise 48 farklı ve değerli şirketin yöneticileridir. Her birine yürekten teşekkür ediyor ve bunun artarak devam etmesini hedefliyoruz. Çünkü şunu biliyoruz; “Doğru rehberlik, gençlerimizin ve dolayısıyla toplumumuzun geleceğine paha biçilemez bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu