Ekonomi

Ardahan’da Kadınlara Uygulamalı Süt Hijyeni Eğitimi Verildi

Ardahan’da düzenlenen “Uygulamalı Süt Hijyeni Eğitimi” programı kapsamında kursiyer kadınlara sağım, meme temizliği, sağlık araç ve gereçlerinin hijyeni konularında uygulamalı eğitim verildi.

Merkeze bağlı Bayramoğlu köyünde 70 kursiyer kadına verilen eğitim, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı konutunda üniversiteden uzmanlar tarafından gerçekleştirildi. Kursiyerler 2 seansta uygulamalı ve uygulamalı sağım, meme temizliği, sağım ekipmanları ve malzemelerin hijyeni konularında uzman kişilerden eğitim aldı.

Kafkas Üniversitesi Beslenme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aksem Aksoy kursiyerlere “Süt hijyenini sağlamaya yönelik çevre uygulamaları, besicilik işletmelerinde süt verimini etkileyen kriterler, sağım yöntemleri ve ekipmanları” konulu sunum yaptı. Veteriner Hekim Barış Aşılıoğlu da “uygulanan sağım teknikleri, hijyen malzemelerinin kullanımı ve doğru sağım” konulu sunum yaptı.

Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, bu tür eğitimlere kadın çiftçilerin daha çok katıldığını söyledi. 2 oturumdan oluşan eğitimin ardından kadın kursiyerlere sertifikaları verildi. – ARDAHAN

altinekin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu