Haber

Avusturya’da aşırı hız yapan sürücülerin araçlarına el konulacak

Avusturya Çevre, Enerji ve Ulaştırma Bakanı Leonore Gewessler, aşırı hız yapan sürücülerin çevreleri için önemli tehlike oluşturduğunu ve araçlarına el konulacağını söyledi.

Gewessler, düzenlediği basın toplantısında trafikte hız yapanlar için hazırlanan yeni yasa tasarısını kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Gewessler, yüksek hızda araç kullananların çevreleri için önemli tehlike oluşturduğunu ve söz konusu kişilerden “suç unsuru (araç)” alacaklarını söyledi.

Gewessler, hız yapanların trafikte kontrolü tamamen kaybettiğini ve bu nedenle ölümlü kazalara neden olabileceğini kaydetti.

Yeni yasa tasarısına göre, şehir içi ve şehir dışında belirlenen hız sınırlarını aşan kişiler için polis, söz konusu kişinin aracını olay yerinde bağlayarak durumu mahkemeye taşıyacak. Mahkeme, kişinin hız sınırını ne kadar ve ne sıklıkta aştığına göre karar verecektir.

Sürücünün şehir içinde saatte 80 kilometre, şehir dışında ise saatte 90 kilometre hızla yakalanması halinde aracına geçici olarak el konulacak.

Ancak hız sınırı çok aşılırsa, örneğin sürücü şehir içinde saatte 120 kilometre, şehir dışında saatte 220 kilometre hıza yakalanırsa aracına el konulacak ve açık arttırmayla satılacak. Gelir, yerel ve merkezi birimler arasında paylaştırılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu