Yaşam

Ayranın yanına eklerseniz! Binbir derde deva karışımın sırrını veriyoruz! Anlaşılan…

Mutfaklarımızdan ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz ayran, uzun yıllardır milli içecek olarak hayatımızda. Yıllardır sofraların baş köşesinde yer alan ayran, lezzetiyle damakları şenlendiriyor.

A vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini ve K vitamini içeren ayran faydaları ile de ön plana çıkıyor. Ayrıca ayranın B6 vitamini ve B12 vitamini açısından da zengin olması sağlığımıza geniş bir yelpazede katkı sağladığını göstermektedir.

Bundan ayrı; Ayrıca kalsiyum, demir, magnezyum, sodyum, manganez, selenyum, magnezyum başta olmak üzere birçok temel minerali içerir.

Bu mineralleri almak için ayranı sık sık tüketmek gerekir. Ancak sağlığınızı etkilememesi için tuz oranına dikkat etmelisiniz.

Ayran tek başına birçok hastalığa şifa olurken, gazozla karıştırıldığında bazı sorunlara da çare oluyor.

Mide problemleri başta olmak üzere farklı problemlerle ilgilenen bu kürü zayıflayana kadar dikkatli tüketin.

Bazı bünyeler her karışımı kaldıramaz ve sağlığa zararlı yönlerini görmek zorunda kalır. Bu nedenle içmeden önce sizin için yeterli olup olmayacağını analiz edin.

Soda ve ayran kürü

Yemekten sonra veya yemek sırasında bir bardak sodalı ayran tüketerek; Sindirim sürecini hızlandırabilir, şişkinlik ve ağrı gibi çeşitli mide problemlerini önleyebilirsiniz. Eğer siz de kabızlık sorunu yaşıyorsanız bu karışımı tekrar deneyebilirsiniz.

Yetersiz beslenme ve hareketsizlik nedeniyle vücutta oluşan ödem, sodalı ayran ile analiz edilir. Bu karışım vücuttaki toksinlerin kısa sürede atılmasının temelini oluşturur.

Sodalı ayran ile bağışıklık sisteminizi ve iskelet sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Kemikler için uygun olan bu karışım osteoporozu da ortadan kaldıracaktır.

Diğer hevesler

  • Kas ve kemik sağlığını destekler.
  • Antiinflamatuar özelliklere sahiptir.
  • Düzenli tüketim tansiyonu dengeler.
  • Bağışıklık sistemini stabilize eder.
  • Mide sorunlarını giderir, yatıştırır.
  • Göbek çevresindeki yağların daha kolay parçalanmasını sağlar.

sodalı ayran yapımı

Malzemeler:

  • 1 şişe maden suyu
  • 3 kaşık yoğurt
  • Limon suyu

Geniş bir bardağa 3 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin ve üzerine 1 şişe sodayı dökün. Ardından birkaç damla limon suyu ekleyin. Yoğurt ve sodayı çırparak ayran kıvamını alın ve afiyetle için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu