İş

BIST şirketlerinden güncel haberler

Investing.com – Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin yaptığı bildirimlere göre hazırladığımız güncel şirket haberleri özetimize göz atabilirsiniz.

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. ( ÜLKER)

Ülker, Biskot Bisküvi Besin Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin bir iştirakidir. ve %91,67 oranında iştiraki Ülker Çikolata Sanayi A.Ş., tüm faaliyet ve yükümlülükleri ile birlikte Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. birleştirmeye karar verdi.

Şok Piyasalar ( SOKM)

Şok Marketler, Rekabet Kurulu’nun ilk derece mahkemesi olan Ankara İdare Mahkemesi’ndeki idari para cezasına karşı açtığı iptal davasının esastan reddedilmesi nedeniyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurulacağını belirterek, ikinci derece mahkemesi olan mahkeme, yasal süresi içinde.

Penta Teknoloji Eserleri Dağıtım Ticaret A.Ş. ( PENTA)

Penta Teknoloji, dünyanın değerli sunucu üreticilerinden biri olan xFusion Digital Technologies’in xFusion markasının yetkili distribütörü oldu. Bu adım ile bilgiSunucu pazarındaki payını artıran Penta Teknoloji, xFusion ile iş ortaklarına ve kullanıcılarına güç verimli bilgi işlem ağ çözümleri ve yüksek güvenilirlikte bilgi depolama sağlayacak.

Naturelgaz Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( NTGAZ)

21.03.2023 tarihinde gerçekleşen Naturelgaz, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından 18 fabrika için açıldı. Doğal gaz ihalesinde 13 fabrika için en uygun teklifi verdiğini açıkladı. İhale ile kazanılan 239.000.000 kWh (22,5 milyon Sm3) gücündeki doğal gaz temini için Çaykur ile 25.04.2023 tarihinde orta şirket sözleşmesi imzalandı.

QUA Granit Hayal İnşaat ve İşleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( KAGR)

Aşan Mühendislik tarafından inşa edilen Kahramanmaraş Afşin TOKİ Zelzele Konutları kapsamında 501 adet konut, 18 adet dükkan ve 1 adet cami inşaatı için Qua Granite, 25/04/2023 tarihinde KDV dahil 3.612.674,80 TL’lik satış sözleşmesi imzaladı.

ATP Ticari Bilgisayar Şebekesi ve Elektrik Güç Kaynakları Üretim Pazarlama ve Ticaret A.Ş. ( ATATP)

Borsa İstanbul Yıldız Piyasası’nda işlem gören ATP Ticari Bilgisayar Şebekesi ve Elektrik Enerjisi Kaynakları Üretim Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi’nin ticari unvanının ATP Yazılım ve Teknoloji Anonim Şirketi olarak değişmesi nedeniyle bültenin adı da ATP olarak değiştirilecektir. YAZILIM 26/04/2023 tarihi itibariyle. .

Tümosan Motor ve Traktör Sanayi A.Ş. ( TMSN)

Tümosan daha önce yaptığı açıklamada, Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan taşınmazın Halk Bankası lehine 400.000.000,00 TL’lik 1.derece ipotek altına alındığını belirtmişti.

Tümosan, ticari faaliyetlerinde ve yatırımlarında doğabilecek finansman ihtiyacını karşılamak, finansman kabiliyetimizi artırmak ve banka nezdinde mevcut kredilere ve yeni açılan kredi limitlerine teminat sağlamak amacıyla ikinci dereceden denkleştirilmiş bir ilave kredi portföyü oluşturmuştur. Aynı bankaya 2.000.000.000 TL ipotek.

Tav Havalimanları Holding A.Ş. ( TAVHL)

TAV Havalimanları, 2023’ün ilk üç ayında 251 milyon Euro ciro elde etti. Şirket, 2023 ciro beklentisini 1,23 – 1,29 milyar euro aralığında açıkladı.

TAV Havalimanları, yılın ilk çeyreğinde dış hatlarda 7,4 milyon, iç hatlarda 6,8 milyon olmak üzere toplam 14,2 milyon yolcuya hizmet verdi. TAV’ın işlettiği havalimanlarında dış sınır trafiği geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 74 arttı.

petkim Petrokimya Holding A.Ş. ( PETKM)

HSBC, Petkim için 10 TL olan fiyat hedefini 12 TL’ye yükseltti.

MLP Sıhhat Hizmetleri A.Ş. ( MPARK)

JCR Eurasia Rating, MLP Sıhhat Hizmetleri A.Ş.’nin konsolide yapısını derecelendirmiştir. periyodik gözden geçirme sürecinde ulusal düzeyde yüksek kredi kalitesi ile yatırım yapılabilir kategoride yer almış ve Uzun Vadeli Ulusal Kredi Notunu “A(Tr)”den “A+(Tr)”ye yükseltmiştir. kabarık.

Kısa Vadeli Ulusal Kredi Notunu “J1 (Tr)”, görünümünü ise “Durağan” olarak belirledi. Öte yandan, Türkiye Cumhuriyeti Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Kredi Notlarını ve görünümünü ülke notu sonu olan “BB/Negatif” olarak belirlemiştir.

Meditera Medikal Malzeme Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( MEDTR)

Meditera, İzmir Tire’deki üretim tesisinde uygun alanların güneş panelleri ile kaplanması projesi kapsamında yaklaşık 6.730 metrekare alana güneş panelleri yerleştirilerek 1.374,80 KWP elektrik üretilmesine karar verildiğini duyurdu.

Söz konusu güneş enerjisi yatırımının 2023 yılının dördüncü çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Ortada toplam 18.000.000 – 20.000.000 TL arasında elektrik üretimi için yatırım yapılması öngörülmekte olup, bu yatırımın yapılması kapsamında başvuru işlemleri başlatılacaktır. yatırım teşvikleri ile. Yatırım tamamlandığında şirketin üretim faaliyetlerinde ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin %32-40’ının bu santralden karşılanması hedefleniyor.

Author: Günay Caymaz

Borsa verileri, gerçeğe uygun değer, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan yararlanmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. Katılmak için tıklayın.

haberkarakecili.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu