Yaşam

BU HAFTA İBB ŞEHİR TİYATROLARINDA!

Bu hafta Tolstoy’dan Ibsen’e, Savaş Dinçel’den Nezihe Meriç’e klasik ve çağdaş yazarların eserlerinden oluşan zengin bir repertuvar tiyatro severleri bekliyor.

Bu hafta; Savaş ve Barış, Bir Halk Düşmanı, Moskova’ya Gidiş-Dönüş, Hayat Gülüyorum Diyor, Komik Para, Zehir, Uçurtmanın Kuyruğu, Sabah Zil Sesi, Küçük Yıldızım adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak.

Maç biletlerini gişelerden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/ ve Biletinial.com adresinden temin edebilirsiniz.

Bu Haftanın Programı (1-5 Kasım 2023)

SAVAŞ VE BARIŞ

Tarihsel bir anlatım olan ve 1805 ile 1820 yılları arasında geçen “Savaş ve Barış”, Napolyon’un 1812’de Rusya’yı işgal etmesinden hemen önce hayatları tamamen değişen Rus aristokrasisini konu alıyor.

Aşk bağları, aile ve oturma odası yaşamı anlatılırken savaş ve onun geri dönülemez yıkımı devam ediyor. Savaş ve Barış birçok yönüyle tarihi bir anlatı özelliği taşırken aynı zamanda hayata, inançlara, insan yaşamının amacına ilişkin felsefi görüşleri içeren, siyasi ve sosyolojik çıkarımları içeren destansı bir eserdir.

Arka planda savaş ve muharebelerin, Napolyon ve Kutuzov gibi tarihi şahsiyetlerin yer aldığı oyunda, aşk hikayeleri, kişisel zayıflıklar, aile içi çatışmalar ve kayıplar, oyundaki her karaktere genel olarak toplumdan uzanan bir panorama oluşturuyor.

Lev Tolstoy’un yazdığı, Eva Mahkovic’in uyarladığı, çevirisini Aslı Önal’ın yaptığı, yönetmenliğini Aleksandar Popovski’nin üstlendiği oyunun başrollerinde Ayşegül İşsever, Berfin Berber, Can Başak, Defne Gürmen Yüksel, Deran Özgen, Dilara Demirdüzen, Doğan Altınel, Ersin Bağcıoğlu, İlker yer alıyor. Sami Kılıç, İpek Uğuz, Levent Üzümcü, Melisa Demirhan, Mesut Çırak, Murat Bavli, Memnun Güney, Nevzat Sinan Taştan, Ogeday Erkut, Osman Kaba, Salih Şimşek, Sefa Turan, Taha Karakaş, Yağmur Topçu rol alıyor.

Oyun, 1-4 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek.

HALK DÜŞMANI

Şehrin tek geçim kaynağı olan kaplıcalar üzerinde yaptığı araştırmada şüphelerini haklı çıkaracak bir sonuç elde eden Dr. Ibsen’in güçlü yazısıyla Stockman’ın çabası, “halkın iyiliği” olarak kabul edilen şeyin, çıkar prizmasından nasıl şekil değiştirdiğini açıklayan bir “mesele” dönüşüyor.

Henrik Ibsen’in yazdığı, çevirisini Dilek Başak Carelius’un yaptığı, yönetmenliğini Orhan Alkaya, Barış Çağatay Çakıroğlu, Burçak Çöllü, Cem Baza, Derya Yıldırım, Gökhan Mete, Hakan Arlı, Hazal Uprak, Mert Şahit, Müge Akyamaç, Rahmi Elhan, Tankut Yıldız rol alıyor.

Oyun, 1-4 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde sahnelenecek.

GİDİŞ DÖNÜŞ MOSKOVA (RETRO)

Eşinin ölümünün ardından kızı ve damadıyla birlikte Moskova’da yaşamaya başlayan Nikolai Mihayloviç Chmutin, sakin ve huzurlu bir hayat yaşama umuduyla köyüne gitmek istiyor.

Babasının köyde yalnız yaşayamayacağını düşünen kızı Ludmilla ve anlaşamadığı damadı Leonid, onu evlendirme planları yapmaktadır. Leonid, Chmutin’in içlerinden birini eş olarak seçeceğini umarak üç yalnız kadını eve davet eder.

Üç gelin adayının aynı anda eve gelmesiyle planlar karmaşıklaşacaktır.

Senaryosunu Alexander Galin’in yazdığı, çevirisini Hale Kuntay’ın yaptığı, yönetmenliğini Engin Gürmen’in üstlendiği oyunda Aybar Taştekin, Ayşe Nurseli Tırışkan Akpınar, Esra Ülger, Hikmet Körmükçü, Mahperi Mertoğlu, Zihni Göktay yer alıyor.

Oyun, 1-4 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahnelenecek.

HAYAT DİYOR, BEN GÜLÜYORUM

Yıllardır sıra dışı kadın karakterlere hayat veren oyuncu, alışveriş merkezi yapmak için yıkılacak sahneye veda ediyor. Farklı sınıflardan kadınların, anlatmaya değer görülmeyen sıcak ve tanıdık hayat hikayeleri ilk kez anlatılıyor.

Özen Yula’nın yazıp yönettiği oyunda Sema Keçik ve Serkan Bacak başrollerde. Oyun, 1-4 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Ümraniye Sahnesi’nde sahnelenecek.

GÜLÜNÇ PARA

Henry, doğum gününde işten dönerken metroda yanlışlıkla kendi çantası yerine başkasının çantasını alır. O çantanın içinde tam 1 milyon 735 bin lira var. Onu evde bekleyen eşi Jean, Henry’ye doğum günü sürprizi hazırladı.

hazırlanıyor. Aile dostları Betty ve Vic de bu doğum günü kutlamasına davetlidir. Henry eve para dolu bir çantayla gelir. Uçak biletleri hızla alınır ancak eve bir dedektif gelir ve işler karışır ve nefes kesici bir macera başlar.

Ray Cooney’nin yazdığı, Haldun Dormen’in çevirdiği ve Özgür Atkın’ın yönettiği oyunun başrollerinde Ada Alize Ertem, Can Alibeyoğlu, Elyesa Çağlar Evkaya, Emrah Derviş Soylu, Hasip Tuz, Nurdan Kalınağa, Özgür Atkın, Uğur Dilbaz yer alıyor.

Oyun, 1-4 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelenecek.

ZEHİR

Geçmişte yaşanan trajik bir kaybın ardından ayrılan çift, yıllar sonra yeniden bir araya gelmek zorunda kalır. Bu buluşma geçmişle acı dolu bir hesaplaşmaya dönüşür.

Karşı tarafın ne hissettiğine dair eksik parçalar yerine oturuyor. Kadın ve erkeğin bakış açılarına odaklanan eser, Hollanda prömiyerinin ardından birçok dile çevrildi.

Lot Vekemans’ın yazdığı, çevirmenliğini ve yönetmenliğini Şaban Ol’un yaptığı oyunda Sevinç Erbulak, Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Eraslan Sağlam rol alıyor.

Oyun, 1-4 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde sahnelenecek.

Uçurtmanın Kuyruğu

Çocukluğu babası tarafından otoriteyle süslenen, katı bir disiplinle yetiştirilen, bu disiplin ve otoriteyi takıntı haline getiren bir adam, hayatına son vermeye karar verir. İntihar mektubunu yazıp bitirdiği anda kapı çalınır.

Karşısında ise ilk kez gördüğü ve tanımadığı bir misafir vardır. Gelen adam, hayatına ve tüm çocukluğuna dair her şeyin kontrolüne sahiptir. Zaman geçtikçe konuşma ilginçleşiyor. Etkileyici bir iç hesaplaşma başlıyor. Senaryosunu Savaş Dinçel’in yazdığı, yönetmenliğini Barış Dinçel’in üstlendiği oyunun başrollerinde Gün Koper ve Ali Yoğurtçuoğlu yer alıyor.

Oyun, 1-4 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde sahnelenecek.

SABAH ÇİN

Varlıklı bir ailede büyüyen Güneşi, ailesinin dayatmalarından kaçmak ve kendi özgür hayatını kurmak için mütevazı bir apartman dairesine taşınır. Hızla yan apartmana taşınan Feriha, ideolojilerine sıkı sıkıya bağlı olan ve boşlukta mücadele eden Güneşi’nin hayatına girer.

Hayatı boyunca hayalini kurduğu ‘çatısı sızdıran eve’ nihayet taşınmayı başaran Feriha’nın umudu ve mutluluğu, Güneşi’nin dünyasına pek çok yenilik getirecek. Nezihe Meriç’in yazdığı, Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunda Ayşe Günyüz Demirci ve Hülya Karakaş başrollerde.

Oyun, 4 Kasım 2023’te Beylikdüzü Yakuplu Rasim Öztekin Sahnesi’nde sahnelenecek.

çocuk oyunu

BENİM KÜÇÜK YILDIZIM (3+ Yaş)

Bir gün gökten bir yıldız düşer… Küçük kız onun peşinden gider… Belki de gözündeki yıldıza ulaşamaz; Ancak karşısına yıldız müzikli bir karga, tavuklar için yıldız gibi parlayan bir mısır parçası ve aldığı her nefeste yıldız gibi parlayan bir ateş böceği çıkıyor…

Hepsiyle arkadaş olur… Sonunda asıl yıldızın kendi içinde olduğunu, sevginin, kardeşliğin ve dostluğun farkına varır.

Cengiz Özek’in yazıp yönettiği oyunun başrollerinde Ayşe Günyüz Demirci, Buğra Can Ildırışık, Yunus Erman Çağlar, Kamer Karabektaş, Mana Alkoy, Özge Kırdı, Pınar Pamuk, Tevfik Şahin yer alıyor.

Oyun, 5 Kasım 2023’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu