Haber

CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener’den çok konuşulacak Kılıçdaroğlu çıkışı: Verdiği hiçbir sözü yerine getiremiyor

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener NTV canlı yayınında. Oy Gündemiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması halinde Meclis çoğunluğuna sahip olmadığı için kanun çıkaramayacağını, bütçe yapamayacağını, iktidarda kalamayacağını söyledi. vaatlerinden herhangi birini yerine getirmek için.

Şener’in açıklamaları şöyle:

“Mevcut sistemimizde Türkiye Büyük Millet Meclisi önemli ve etkilidir. Buradaki milletvekillerinin çoğunluğu Cumhur İttifakı tarafından seçilmiştir. AK Parti, MHP ve Re-Reefah’ın toplam milletvekili sayısı 323 civarındadır. Millet İttifakı’nın çıkardığı milletvekili sayısı 111 fazla.Arada büyük fark var.

“VERDİĞİ SÖZLERİ GERÇEKLEŞTİRMEZLER”

Cumhurbaşkanı bir partideyse ve parlamento çoğunluğu bir partideyse ne olur? Stabilite kontrol sistemi kurulur. Ancak bu kez yönetimde ve ülkede istikrar yoktur. Meclisin çoğunluğunun Cumhur İttifakı’nda olması nedeniyle, Kemal Bey’in seçimi kazanıp başka partiye başkanlık etmesi üzerine bir kere verdiği sözlerin hiçbirini yerine getiremediğini açıkça belirteyim.

“İMKANSIZ”

Parlamentodan kanun çıkarılamaz. Millet İttifakı’nın en büyük argümanı olan 6 partiyi bir araya getiren güçlendirilmiş parlamenter demokrasi artık bir hayal. Bunu yapamazlar. Maliye ve ekonomi politikalarını uygulayamazlar. Nereden? Vergi alamazlar. Bütçe yapamıyorlar. Bakın bütçe çıkaramadıkları için AK Parti iktidarının yaptığı bütçeyi artırarak uygulamaya başlıyorlar. Bütçe politikaları yoktur. Maliye politikası yok. Bürokrat bile atayamıyorlar.”

haberderepazari.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu