Ekonomi

Çin, 2023 savunma bütçesine 227 milyar dolar ayırdı

Çin 14. Ulusal Halk Meclisi 1. Toplantısına katılan Çin Halk Kurtuluş Ordusu ve Çin Silahlı Polis Gücü temsilcilerinden oluşan heyetin sözcüsü Tan Kefeidün basına yaptığı açıklamada ülkenin 2023 yıllık savunma bütçesi hakkında bilgi verdi.

Sözcü Tan, milli savunma bütçesinin 2023 yılında 1.58 trilyon olacağını bildirdi. yuan(227 milyar Amerikan Doları) ve bu rakam geçen yılki harcamalara göre yüzde 7,2 arttı.

Sözcü şöyle devam etti:

Çin’in kararlılıkla barışçıl kalkınma yolunu izlediğini hatırlatan sözcü, askeri politikayı savunma amaçlı takip ettiklerine işaret etti.

Sözcü, BM’nin askeri harcamalarının şeffaflık kategorisine aktif olarak katılan Çin’in, 2008’den bu yana her yıl bir önceki mali yılın askeri harcama raporunu BM’ye sunduğuna dikkat çekti.

Sözcü, Çin’in savunma harcamalarına; Gayri safi yurtiçi Hasıla(GSYİH), ulusal mali harcamalar, kişi başına düşen savunma harcamaları ve kişi başına düşen askeri harcamalar açısından ABD dahil büyük askeri güçlerle karşılaştırıldığında düşüktür.

Sözcü, Çin’in sınırlı savunma bütçesi olduğunu söyledi; Ülkenin ulusal egemenliğini, güvenliğini ve kalkınma çıkarlarını korumayı hedeflediğini belirtti.

-Foreks Haber Merkezi-

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu