Yaşam

Çocuklu Ailelerin Otel Tatili İçin Bavul Hazırlarken Unutmaması Gereken 10 Şey

Çocuklarla tatile gitmek için yanınıza birçok şey almalısınız. Bu endişe duymanıza neden olabilir. Biraz planlama ve kapsamlı bir eşya listesi ile tatilinizi sorunsuz bir şekilde geçirmeniz mümkün. O halde, çocuklarınızla tatile çıkarken yanınıza almanız gereken eşyalara daha yakından bakalım.

1. En az iki yedek kıyafet

Seyahat çantanızda ya da valizinizde çocuklarınız için en az iki tane yedek kıyafet bulundurduğunuzdan emin olmalısınız. Her ebeveyn, çocuklarının sık sık kıyafetlerini değiştirmesi gerektiğini bilir. Bu nedenle valizinize mutlaka hava şartlarına uygun kıyafet ve yedekler koymalısınız.

2. Kolluk veya deniz halkası

Küçük çocukları neşelendirmek kolaydır. Çocukların çoğu havuzda veya denizde saatler geçirmeyi sever. Önlem almak ve çocuklarınızı eğlendirmek için mutlaka emniyet güçlerini veya deniz çemberini yanınıza almalısınız.

3. Acil durumlar için reçeteli ilaçlar veya ateş düşürücüler

Tatile gittiğiniz yerde çocuğunuz hastalanabilir. Ancak kullanması gereken ilaçlar olabilir. Bu ilaçları mutlaka yanınıza almalısınız. Aksi takdirde tatile gittiğiniz yerlerde bazı ilaçları bulmakta zorlanabilirsiniz.

4. Çizgi romanlar ve boyama kitapları

Çocuklarınızın tatilde keyifle vakit geçirebilecekleri kitap ve dergileri yanınıza almalısınız. Örneğin, çizgi romanlar çocuklarınız için eğlenceli zamanlar sağlayabilir. Bire bir boyama kitapları da boş zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olabilir.

5. Yüksek korumalı güneş kremi

Çocuğunuzun cildine uygun ve yüksek faktörlü savunma sağlayan bir güneş kremi almayı unutmamalısınız. Güneş öncesi ve sonrası spreyleri kaçırmamalısınız. Kışın bile tatildeyseniz güneş kremi en gerekli ürünlerden biridir. Uzmanlar kış aylarında bile güneş kremi kullanmamız gerektiği konusunda uyarıyor.

6. Çocuğunuzun en sevdiği oyuncaklar

Eğlenmelerine yardımcı olacak oyuncaklar almalısınız. Özellikle çocuğunuzun en sevdiği oyuncağını unutmamalısınız. Bu sayede çocuklarınız kendilerini huzursuz hissettiklerinde oyuncaklarla vakit geçirebilirler. Öte yandan çocuklarınızın deniz kenarında oynaması için kova, kürek gibi oyuncakları da valizinize koymalısınız.

7. İlk yardım çantası

Yolculuk sırasında rastgele bir sorunla karşılaşma olasılığınız vardır. Bu tür sıkıntılarda gerekli önlemleri almak için ilk yardım çantanızı da yanınıza almalısınız. Yara bandı, ağrı kesici, böcek ısırığı, kaşıntı önleyici ilaç ve termometre gibi öğeleri içeren bir ilk yardım çantası işinizi görebilir.

8. Biberon, emzik gibi malzemeler

Çocuğunuz çok küçükse mutlaka biberon, emzik gibi malzemeleri bavulunuza koymalısınız. Ayrıca bir bebek arabası veya kanguru satın almalısınız. Bebeğinizin en gerekli malzemelerini aynı anda koyabileceğiniz bir çantaya ihtiyaç vardır. Bu çanta sağlam olmalı. Aksi halde eşyalarınız taşıma esnasında kırılabilir.

9. Çocuklar için çatal-bıçak, tabak ve bardaklar

Gittiğiniz tatil köylerinin veya otellerin çoğunda çocuklarınıza uygun çatal-bıçak, bıçak, bardak ve tabak olmayabilir. Analiz olarak çocuğunuz için özel olarak yapılmış çanta, bıçak, bardak ve tabakları yanınıza alabilirsiniz. Bu sayede gerginlik yaşamadan yemeğinizin tadını çıkarabilirsiniz. Çocuk dostu ekipman seçmekte fayda var.

10. Gözlük ve şapka

Çocuklarınızı hava şartlarından korumak için şapka, atkı, ayakkabı ve gözlük gibi eşyaları da unutmamalısınız. Aksi halde tüm tatiliniz boyunca çocuğunuzun hastalığı ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu eşyaların yedeklerini de yanınıza almalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu