Haber

Erzurum Valisi Okay Memiş’in 19 Mayıs mesajı

Erzurum Valisi Okay Memiş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve SporRamazan Bayramı’nın 104’üncü yılına ulaşmanın şevkini ve heyecanını hissettiklerini ifade eden Erdoğan, “İstiklal mücadelesinin mihenk taşlarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye açısından önemli milatlardan biri olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla başlayan, bağımsız ve müreffeh bir geleceğe yürüyüşün ta kendisidir.” dedi.

Erzurum Valisi Okay Memiş, bayram ilanında şunları söyledi: “Milletimizin Samsun’dan başlayarak milletimizin birlik ve beraberliği, azim ve kararlılığıyla birleşen yeniden var olma mücadelesinin ilk kıvılcım hareketi sayesinde tüm dünyaya yayılmıştır. dalga dalga memleketi aşmış, milli mücadele neticesinde işgal altındaki halk, ülkemizin topraklarını kurtarmış ve zaferle taçlandırmıştır.Ülkemizin geleceği dünyanın hiçbir ülkesinde gençlerimizle aynı değildir. Onları kutlamak, onlara verilen değeri ve sahip oldukları inancı göstermesi açısından da değerlidir.”

Vali Memiş, gençlere her zaman güvendiklerini belirterek, “Gençlerimiz ışığımız, umudumuz, geleceğimizdir ve gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk: “Gençler, sizler pekiştirensiniz. ve cesaretimizi yönetin. Aldığınız terbiye ve irfanla, insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en nadide örneği olacaksınız. Yükselen yeni nesil, gelecek sizlersiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz” diyen Erdoğan, ülkemizi muasır medeniyetler düzeyine çıkarma gayretinde üzerine düşen görevleri birer birer sıraladı. sporBilim ve bilim başta olmak üzere her alanda uluslararası başarılara imza attıklarını, ülkemizin kalkınmasında gösterdikleri yoğun çabayı onur ve gururla izliyoruz.”

Erzurum Valisi Okay Memiş, tarihimizin gençlere ve çocuklara çok iyi anlatılması gerektiğini belirterek, “Çaresizlikten umuda, işgalden özgürlüğe, yoksulluktan varoluşa uzanan bu emek dönemini ve ayrıntılarını doğru bir şekilde anlatmalı ve kabullenmeliyiz” dedi. vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, huzuru ve refahı için canlarını feda eden başta Ulu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını rahmet ve minnetle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu. – ERZURUM

erenlerajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu