Teknoloji

Gelen iPhone 15 Modelleri İçin Tahmini Fiyat: Ne Kadar Olacak?

Eylül ayında Apple’ın iPhone 15 serisini piyasaya süreceği lansman merakla bekleniyor. Analistler, Pro modellerinin mevcut modellerden daha pahalı olabileceğini ve Pro Max’in önceki modelden 100 ila 200 $ daha değerli olabileceğini varsayıyor.

iPhone 15 ne kadar olacak?

İngiliz bankası Barclays’te analist olan Tim Long’a göre, Apple’ın yakında çıkacak olan iPhone 15 Pro modellerinin mevcut modellerden daha pahalı olması muhtemel. Daha önce yeni ürünler için fiyat artışları olacağına işaret eden Long, yeni fiyat iddiasına Asya’daki tedarik zinciri şirketleriyle görüştükten sonra ulaştığını belirtiyor.

Söylentiler, iPhone 15 Pro’nun 14 Pro’dan 100$’a kadar daha yüksek fiyatlandırılacağı, iPhone 15 Pro Max’in ise 14 Pro Max’ten 100 ila 200$ daha yüksek olabileceği yönünde. 15 ve 15 Plus’ta ise fiyatların önceki yıllara göre sabit kalacağı düşünülüyor.

iPhone 15 fiyat listesi

Long’un iddialarına göre iPhone 15 serisinin ABD’deki fiyatları şu şekilde olabilir:

  • iPhone 15: 799 Dolar

  • iPhone 15 Artı: 899 Dolar

  • iPhone 15 Pro: 1.099 Dolar

  • iPhone 15 Pro Maks: 1.299 Dolar

Artışın nedeni ise maliyet olarak görülüyor.

İddialara göre iPhone 15 Pro Max, periskop teknolojisine sahip üst düzey bir telefoto lens ile gelecek ve bulanıklık olmadan 5-6x yakınlaştırmaya izin verecek. iPhone 15 Pro’da bu özellikten yoksun olabileceği iddia ediliyor. Özelliklerin farklılığından dolayı Pro Max’in malzeme fiyatına yaklaşık 50 dolar ekleyecek.

Kesinleşen fiyatlar şu anda sabit değil

Yeni iPhone’lar için fiyat indirimlerinin kesin olmadığını hatırlatalım. Örneğin geçen yıl Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 14 Pro modelleri için fiyat artışları öngörmüştü ancak bu modeller bir önceki nesil ile aynı fiyatlara sahipti.

Pro modelleri için söylenen diğer özellikler arasında USB-C bağlantı noktası, titanyum çerçeve, işlem düğmesi, daha hızlı A17 Bionic çip, ekran çevresinde daha ince çerçeveler, Wi-Fi 6E standı, artırılmış RAM ve yükseltilmiş Ultra Geniş Bant çip yer alıyor. Enflasyonla birleşen bu yeni özellikler, potansiyel fiyat artışlarını haklı gösterebilir.

Bu artışlar gerçekleşirse, sırasıyla 999$ ve 1.099$ olarak fiyatlandırılan iPhone X ve iPhone XS Max’ten bu yana üst düzey iPhone modellerinde ilk kez fiyat artışı yaşanmış olacak.

saimbeyliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu