Haber

İBB Başkan adayı Kurum, Tuzla’da kentsel dönüşüm temel atma töreninde konuştu. İfade

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkan adayı Murat Kurum, “Deprem siyaset üstü bir konudur. Konunun insanımızın, çocuklarımızın canı olduğu yerde deprem meselesi olamaz” dedi. herkesin siyasi kariyerine atılan bir adımdır.” söz konusu.

Tuzla’da kentsel dönüşüm kapsamında 5 bin 187 bağımsız bölümün temel atma ve yıkım törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte katılan Kurum, burada yaptığı konuşmada 6 Şubat’ın acısını dile getirdi. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin yanı sıra afetzedeleri yeni, sıcak ve güvenli evlerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadık. Tecrübelerini dile getirdi.

“O günlerde tüm dostlarımızla birlikte afetten etkilenen kardeşlerimizin yanındaydık. Günlerce oradaydık, ‘Kardeşlerimiz için en kısa sürede ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz’ diye soruyorduk. onlara yardım mı edeceğiz?’ “Bu anlayışla gece gündüz birlikte çalıştık ve çok şükür, Sayın Bakanımız bugün TOKİ Başkanlığımız, Emlak ve Konut Genel Müdürlüğümüz, İnşaat Genel Müdürlüğümüzle birlikte o gün başlattığımız projeleri vatandaşlarımıza teslim etti. İşler. Emin olun bundan daha büyük bir memnuniyet olamaz.” Kurum, bugün insanların hayatına huzur, refah ve güven getirecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisini daha eklemek üzere olduklarını söyledi.

Kurum şöyle devam etti:

“Bugün hep birlikte 5 bin 187 konutu dönüştüreceğiz, depreme karşı güçlendireceğiz, bir kısmının temelini atacağız, bir kısmını da yıkıp inşaat sürecini başlatacağız. Bir yandan Tuzla’dan Bağcılar’a, Gaziosmanpaşa’dan Esenler, Güngören’den Bahçelievler’e, “Kartal’dan Kartal’a kadar birçok farklı noktada yeni evlerimizin ilk harcını dökeceğiz. Öte yandan Bağcılar, Sarıyer, Avcılar, Zeytinburnu, Sultangazi ve Silivri’de depreme dayanıklı binaların yıkım törenlerini gerçekleştireceğiz.”

“Bu aziz şehre nadide eserler kazandırmak en büyük onurdur.”

İstanbul’daki kentsel dönüşüm kampanyalarına da değinen Kurum, Bakan Özhaseki ve ekibine teşekkür ederek şunları kaydetti:

“Hatırlarsanız Mayıs seçimleri öncesinde bu süreci başlattığımızda ‘Bunu yapacak mısınız? Bu bir seçim vaadi mi?’ diye sormuştuk. Biz o dönemde şunu söyledik: ‘Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar verdiğimiz tüm sözleri yerine getiren bir siyasi iradeyiz. Biz milletimizle birlikte girdiğimiz her seçimi kazanan bir iradeyiz. Cumhur İttifakı olarak en zor zamanlarında milletin yanında yer aldık. Bununla gurur duyuyoruz. Söz veriyoruz ve yerine getiriyoruz. “Onun adına tüm ekibimizle gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Böyle nadide eserleri bu aziz şehre kazandırmak en büyük gururdur. Bu güzel şehrin insanlarına hizmet etmek en büyük onurdur.”

İstanbul’un her noktasında 7/24 çalıştıklarını belirten Kurum, “İstanbul’u depreme hazır hale getiriyoruz. 2012 yılından bu yana özel sektörümüzü teşvik ederek İstanbul’da 800 binden fazla evi daha güvenli ve sağlıklı hale getirdik. Çabamız bu yönde. Tam, “Motivasyonumuz çok yüksek. İstanbul’umuzda kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız bina bırakmayacağız.” dedi.

“Bu şehrin annelerinin yüzündeki gülümsemeyi asla bırakmayacağız”

Murat Kurum, Fikirtepe, Gaziosmanpaşa, Esenler, Üsküdar Çamlıca Camii ve çevresi, Ataşehir, Tuzla, Kağıthane, Zeytinburnu, Bağcılar, Güngören, Sultanbeyli ve Beykoz’da dönüşüm çalışmaları yürüttüklerini hatırlatarak, seçimden sonra ilk işlerinin camii yapmak olduğunu hatırlattı. İstanbul afetlere dayanıklı. transfer edildi.

Millete verdikleri sözleri her zaman yerine getirdiklerini ve bugün inşaatına başlanan yeni konutları en kısa sürede tamamlayacaklarını belirten Kurum, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İstanbul’u ihmalden, beceriksizlikten koruyacağız, geleceğimize sahip çıkacağız. Yıkandan, ihmal edenden değil, bu aziz millet için daima inşa eden, bu millet için daima dirilten tarafta olacağız. İnsanlar daha sağlıklı ve güvenli bir İstanbul’da yaşıyor.” İdealimizden asla taviz vermeyeceğiz. Bu şehrin annelerinin, bu şehrin çocuklarının yüzündeki gülümsemeyi asla bırakmayacağız. İstanbulluların mutluluğunu ve huzurunu her şeyin üzerinde tutacağız. Çok şükür 39 ilçemizde hep yeni bir temel atıyor, yeni bir açılış yapıyor, çocuklarımızın geleceği için yeni müjdeler veriyoruz. Kısmetse. 1 Nisan sabahı itibarıyla bakanlığımızın ‘Yarımız’ kampanyasıyla yapacağı 350 bin konutun yanı sıra biz de İBB olarak ‘Yarısı Büyükşehir’den’ diyeceğiz ve hızla çalışmalara başlayacağız. 650 bin yeni konut inşaatı. Onların çok uygun şartlarda yaşayabilecekleri evler yapacağız. “Bu kapsamda İstanbul’umuzu 1 milyon konutu güvenli ve sağlıklı hale getireceğiz, milletimizin, İstanbul halkının ve sizlerin duasını alacağız.”

“İstanbulluları kandırma çabası olduğu anlaşılıyor”

Mevcut yönetimi eleştiren Kurum, “İstanbul halkını hiçbir şekilde ilgilendirmeyen konuların peşinde olduklarını görüyoruz. Ne zaman deprem olsa, bir anda bir nedenden dolayı gündemi değiştirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Söz konusu bir proje veya çalışma ise algı üzerine algı oluşturmaya çalıştıklarını görüyoruz. Sanki sürekli İstanbul halkını kandırmaya çalışıyorlar.” Birlikte şahit oluyoruz. Bir kez daha söylüyor ve uyarıyoruz; Deprem siyaset üstü bir sorundur. Sorunun insanlarımızın canı, çocuklarımızın canı olduğu bir yerde deprem meselesi kimsenin siyasi kariyeri için bir basamak olamaz. İstanbullular yüksek içgörüleriyle kimin çalışıp kimin çalışmadığını çok iyi biliyor. Bu şehrin aziz insanları 22 yıldır nasıldı? “Eğer her zaman büyük Türkiye’nin yanında oldularsa bundan sonra da sandıkta liyakatten, liyakatten, eser üretenlerden yana desteklerini en güçlü şekilde göstereceklerdir.” dedi.

Programda kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 13 ilçede bazı noktalarda eş zamanlı yıkım gerçekleştirildi. Öte yandan farklı noktalarda yeni projelerin temelleri atıldı.

Törenin temel atma noktasını Bakan Mehmet Özhaseki ile birlikte inceleyen Murat Kurum, vatandaşların taleplerini de dinledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu