Haber

Japonya’yı sarsan skandal! İstifa

Japonya’da erkek çocuk yetiştiren ünlü yetenek ajansı Johnny’s and Associates’in kurucusu Johnny Kitagawa’nın 2019 yılında hayatını kaybetmesiyle ilgili cinsel istismar iddiaları ülkede gündem oldu.

Geçtiğimiz hafta tamamlanan 3 ay süren soruşturmada Kitagawa’nın 1950’li yıllardan bu yana yüzlerce genç ve çocuğa cinsel istismarda bulunduğu belirlendi.

Kurbanların çoğunluğunu Johnny’s Jr. adlı dans ve müzik ekibinin üyesi olduğu belirtildi.

“Bu amcamın yaptığı bir şey. Onun yeğeni olarak bunun sorumluluğunu üstlenmek istiyorum.”

Kitagawa’nın yeğeni Julie Keiko Fujishima, bugün kurbanlardan özür diledi ve başkanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu. Mağdurlara ödenecek tazminata kendi servetiyle katkıda bulunacağını belirten Fujishima, “Bu amcamın yaptığı bir şey. Onun yeğeni olarak bunun sorumluluğunu üstlenmek istiyorum.”

Fujishima, cinsel istismar iddialarının gerçek olduğunu ve yaşandığını belirterek, mağdurlara yönelik tazminat programını yürütmek üzere şirketin yönetim kurulunda kalacağını belirtti.

Cinsel istismara uğrayanlardan bazıları şirketin yaşananlardan dolayı özür dilemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, mağdurlardan Yukihiro Oshima ise yaptığı açıklamada, “Kalbimdeki yaralar iyileşmiyor. Ama kendimi biraz daha iyi hissediyorum.” dedi.

İddiaları bastırdı

Johnny Kitagawa hakkında kariyeri boyunca cinsel istismar iddiaları ortaya atılmıştı ancak kendisi departmandaki nüfuzu sayesinde bu iddiaları bastırmayı başarmıştı.

Ancak ölümünün ardından mağdurlar tek tek konuşmaya başladı ve bir belgeselin yayınlanmasının ardından şirket, iddialarla ilgili soruşturma başlatılmasını kabul etti.

Johnny’s and Associates’in yeni lideri, ajans tarafından eğitilen 56 yaşındaki aktör ve müzisyen Noriyuki Higashiyama’dır.

Higashiyama, görevini yerine getirmek için mesleğini bırakmaya karar verdiğini belirtti. “Korkunç bir suç işlendi. Güveni yeniden kazanmak zaman alacak ve bunu başarmak için kendimi riske atıyorum.”

Higashiyama hakkında da istismar iddiaları gündeme geldi. Ancak Higashiyama, söz konusu tezlerin gerçekleşip gerçekleşmediğini hatırlayamadığını belirtti.

 

haberaksu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu