Haber

Kassam Tugayı üyesi İsrail tankına giderek patlayıcıyı serbest bıraktı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’na bağlı bir asker, Gazze Şeridi’nde ilerleyen İsrail ordusuna ait bir tanka patlayıcı yerleştirdi. Kassam üyesi daha sonra hızla güvenli bir noktaya çekildi ve İsrail tankını tanksavar mermisiyle havaya uçurdu.

TANKIN YANINA GİTTİ VE PATLAYICI BIRAKTI.

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde ilerleyen İsrail güçlerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. Son olarak Kassam Tugayları’nın sosyal medya hesabında paylaşılan bir videoda, bir Kassam mensubunun tünelden çıkıp İsrail tankının yanına giderek tankın üzerine patlayıcı yerleştirdiği görüldü. Daha sonra Kassam üyesi güvenli bir noktaya çekilerek İsrail tankını tanksavar silahıyla vurdu.

6 İSRAİL ARACI İmha Edildi

Öte yandan Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, “Gazze’nin kuzeybatısında Yasin-105 füzeleriyle 2 tank, 2 buldozer ve 2 aracı hedef aldık.” Onun sözleri kullanıldı.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail’in “Filistinlilere misillemede bulunduğu ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerini sürekli ihlal ettiği” gerekçesiyle 7 Ekim sabahı kapsamlı bir saldırı başlatırken Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı. İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen asker sayısı 18’e yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor.

GAZZE’DE 9 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail, saldırılarda 3 bin 760’ı çocuk ve 2 bin 326’sı kadın olmak üzere 9 bin 61 Filistinliyi öldürdü, en az 32 bin kişiyi de yaraladı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 134 Filistinliyi öldürdü.

İSRAİL ORDUSU HASTANELERİ HEDEF ALDI

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi’ni hedef alan İsrail ordusu, El Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, Kudüs’ün çevresini ve Filistin Kızılayı’na bağlı Endonezya hastanelerini bombaladı. tahliye. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 49 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

sehzadelerhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu