Haber

Okullarda “Kızılay Kolları” yeniden canlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Kızılay ortasında, okullardaki Kızılay Kollarını tekrar canlandırmak gayesiyle imzalanan protokol kapsamında her okulda Kızılay ile ilgilerin yürütülmesi için bir öğretmen görevlendirilerek, birinci yardım ve afetlerde yanlışsız davranışlar eğitimi verilecek.

Türk Kızılaydan yapılan yazılı açıklamaya nazaran, Kızılayın yeni jenerasyonlarla bağının güçlendirilmesi emeliyle Ulusal Eğitim Bakanlığı ile iki protokol imzalandı. Kızılay Genel Merkezi’nde düzenlenen törende protokollere Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil ile Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan imza attı.

Protokol kapsamında okullarda Kızılay kulüpleri yeniden canlandırılacak ve gönüllü danışman öğretmenlerle Kızılay faaliyetlerine öncülük edilecek. Kızılay Kadın birimi öncülüğünde okullarda Kızılay Anneleri, Annelik Okulu ve okul aile birliklerinde Kızılay’ın temsil edilmesi üzere projeler ele alınacak. Etkin ve sağlıklı hayat kültürünü ön plana çıkarabilmek ismine gonulluol.org internet sitesine yıl içerisinde en fazla kayıt gerçekleştiren bölgeler ödüllendirilecek. Okullarda Kızılay Kitap Köşesi çalışması hayata geçirilecek, öğretmenler istekli afet ve kamp önderi yetiştirme programlarına katılacak. Halk Eğitim Merkezleriyle koordineli olarak Kızılay İstekli Merkezlerinde kurs programları düzenlenerek birinci yardım eğitimleri verilecek.

Özil: “Kızılay ile farkındalıkları artırıyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığı Takviye Hizmetleri Genel Müdürü Özil, Türkiye’nin, pozisyonu prestijiyle afet, sıhhat üzere farklı istikametlerde tehditlere maruz kaldığına işaret etti. Bu noktada eğitim topluluğu olarak kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Özil, “Kızılay ile farkındalıkların artırılması, öğrenci, öğretmen ile veli eğitimlerimiz, okul çevrelerinde yapılabilecek birçok etkinlik noktasında daha önce olduğu gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca ilk yardım eğitimleri de devam ediyor. İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği birimimizle 81 ilde ilk yardım eğitimleri veriyoruz. Kızılayın da belgelendirme noktasında destekleri oluyor. Çalışmaların artarak devam edeceğini düşünüyorum.” tabirlerini kullandı.

Altan: “130 bin öğretmene ilk yardım eğitimi verdik”

Kızılay Genel Müdürü Altan da gönüllülüğün Kızılayın en bedel verdiği alanlardan biri olduğunun altını çizerek 2 milyon gönüllüye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Gönüllülük bağlamında yaklaşık 90 yıl evvel başlayan Kızılay Kolu faaliyetlerinin okullarda tekrar canlandırılmasının, çocukların topluma faydalı bireyler haline gelerek oburunu düşünmesi için âlâ bir fırsat olduğunu bildiren Altan, şunları kaydetti:

“İlk yardım konusunda hepimiz kesinlikle bir olayla karşılaşmışızdır. Müdahale edenin nasıl ettiğini, kendimizin nasıl müdahale edemediğini kesinlikle yaşamışızdır. Bu anlarda da Kızılayın verdiği birinci yardım eğitimlerinin öğretmenlerimiz tarafından sahiplenilmesi, yaygınlaştırılması değerlidir. Bugüne kadar yaklaşık 130 bin öğretmenimiz sertifikalandırılmıştır. Bunun daha da artırılması, rastgele bir olay yaşandığında çabucak müdahale yapılması ve kişinin hayatının kurtarılması ya da yanlış müdahaleyle ziyan görmesinin önlenmesi sahiden hem hepimizin memnun olacağı hem de hoş işler oldu diyeceğimiz bahislerdir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu