Haber

AK Partili Aydemir: “İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na mesaj veriyor”

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “İstanbul’da yüzde 60’a yakın destek sağladık” açıklamasına ilişkin, “Sanmıyorum” veya “Sanmıyorum” dedi. düşünme”. Mesaj gönderiyor.” değerlendirmesini yaptı.

Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde 100 bine yakın binanın yıkıldığını hatırlatarak, “Bu yıkımın ardından AK Parti’yi ve Cumhur İttifakını siyasi olarak yerle bir edecek bir yıkım faaliyeti daha başladı. .?” diye sordu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın dün TBMM Genel Kurulu’nda hükümeti ‘katil’ olmakla suçladığını söyleyen Aydemir, “Ancak katil liderdir. .Kentsel dönüşümlere karşı çıkanlar ve şehrin dönüşümünü engelleyenler, eğer orada bir yıkım olmuşsa, onların ölümünden sorumludurlar, büyük günahları var demektir.” terimleri kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’da yüzde 60’a yaklaşan tabana ulaştık” dedi. Açıklamasını daha da pahalı hale getiren Aydemir, “Bu dilin iki hatası var. Erkeklik yok. ‘Düşünüyorum’ veya ‘Düşünmüyorum’ diye düşünmüyorum. Kurumsal bir yapı var. Bu nedir? Baştan ses çıkar.Neden samimiyetleri yok,birbirlerine karşı kardeşlik duyguları yok.Ankara Belediye Başkanı da televizyona çıkıyor diyor ki,’Altı masa beni göreve davet ederse ben de giderim. Gelecek.’ dedi.

Fenerbahçe taraftarının Fenerbahçe-Kayserispor maçına alınmama kararının sorulması üzerine Aydemir, “Maçı sakin bir ortamda izlemek istiyorum. 3-5 trol gelecek, kafamı karıştıracaklar, kafamı karıştıracaklar.” barış, bunun adı demokrasi olacak, öyle bir şey olabilir mi?” “Orada on binlerce insan var. Ne hakkınız var? Spor barış demektir. Çok sayıda seyirci bize ‘onlar stadyum trolleri’ diyor ağabeyim.

Buna yaptırım uygulanması gerektiğini ifade eden Aydemir, “Stadyumları terörize edeceksiniz, futbol federasyonu veya ilgililer sussun, aman ne güzel. ‘Yapsınlar, geçsinler.’ Peki, oradaki masumlar oğullarını getirmişler, onun huzurunu bozmaya ne hakları var?

EYT sorununun çözüldüğünü ve “Sulandırmak için prim yapanlar” gibi bahaneler üretildiğini anlatan Aydemir, bunun suni bir siyasi tartışma yaratmak isteyen siyasetçiler tarafından yapıldığını söyledi.

EYT düzenlemesi için vatandaşların kendisine teşekkür ettiğini ifade eden Aydemir, “Bir sorun varsa yine Cumhur İttifakı, yine Cumhurbaşkanlığı, yine AK Parti çözer.” söz konusu.

Aydemir, deprem bölgesindeki yöneticilerin neden istifa etmediğine yönelik eleştirilere de değinerek, “Bunu diyenlere sormak lazım: Belediye başkanlarınız var. Hatay en çok yıkımın yaşandığı yerlerden biri, yok mu? belediye başkanlarına herhangi bir yaptırımı var mı? terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu