Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Cumhuriyet Bayramı programına katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ufuk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve “Cumhuriyet Erdemdir” kitabının tanıtıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına katıldı. Önder Mansur Yavaş, “Dünü, Ankara’nın değerini, başkentliğini unutmadan, Cumhuriyetimizi coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet fikrinin ne kadar önemli olduğunu herkese ve tüm dünyaya göstermek istiyoruz” dedi. Ankara’nın dört bir yanında gösterilerle unutulmadı. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yayınlanan “Cumhuriyet Erdemdir” kitabının tanıtıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Ufuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Programa; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Cumhuriyet Erdemdir” kitabının editörü Doç. Dr. Rezzan Ünalp ile eserin oluşmasında emeği geçen yazarlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

YAVAŞ: “GİRDİĞİMİZ HER YERDE ATATÜRK’ÜN İZİNİ GÖRÜYORUZ”

Konuşmasında özellikle öğrencilere seslenen Mansur Yavaş, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlarken sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıyım, bu benim için büyük bir onurdur… Gittiğimiz her yerde Atatürk’ün izlerini görüyoruz, Cumhuriyetin İlk Meclisini görüyoruz ‘nin kurulup ilan edildiği yerdir. Hemen altında Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan Gençlik Parkı bulunmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle Atatürk Orman Çiftliği’ne gidiyoruz ve orada bazı faaliyetlerimiz var. Mustafa Kemal Atatürk bizzat oraya adım attı ve bir bataklık oluşturdu. “Tarımın önünü açıyor” dedi.

CUMHURİYETİMİZİ COŞKUNLUKLA KUTLUYORUZ

Yavaş, başkentteki 100. yıl kutlamalarına ilişkin şöyle konuştu:

“Dünü unutmadan, Ankara’nın değerini, başkentliğini unutmadan Cumhuriyetimizi coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet fikrinin unutulmadığını herkese ve tüm dünyaya göstermek istiyoruz, Ankara’nın her yerinde gösteriler var, kardeş başkentlerimizden gelenler var ve 100’üncü yılını da bizimle birlikte kutluyorlar.”

“Yaşasın CUMHURİYET, Sonsuza Kadar CUMHURİYET”

Başkent Ankara’yı dünyanın gelişmiş başkentleriyle yarıştıracaklarının altını çizen Yavaş, “Ortadoğu’nun halini görüyorsunuz sevgili gençler… Ne mutlu ki vatanımız, bayrağımız, bayrağımız var. Bu cumhuriyeti kuran, bize emanet eden insanlar, bunları unutmamız mümkün mü… İnşallah Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşar. Onu koruyacağız ve inşallah yüzyıllarca Cumhuriyeti getirmek benim görevimdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği ve şu anda yönettiğimiz sermayeyi, dünyanın gelişmiş başkentleriyle rekabet edebilmek, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine yakışır bir halde dünyaya getirmek için burada sizlerleyiz. “İnşallah gençlerle birlikte başaracağız. Yaşasın Cumhuriyet, sonsuza kadar Cumhuriyet diyorum. Kaç asır…” diyerek konuşmasını tamamladı.

haber-besni.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu