Teknoloji

Microsoft 1900 kişiyi işten çıkaracak

Pandemi süreciyle birlikte büyüyen teknoloji branşında işten çıkarmalar devam ediyor. Pandemi sonrası dönemde özellikle Türkiye biriminde büyük çaplı küçülme yapan ve küresel ölçekte işten çıkarmalar yapan Microsoft’tan bir işten çıkarma haberi daha geldi.

KESMELER YENİ ELDE EDİLEN ACTIVISION BLIZZARD’DAN

Microsoft bu hafta, Activision Blizzard ve Xbox’ta 1.900 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu; bu, özellikle son yıllarda teslimat yapamayan teknoloji şirketlerinin 2024’e kadar uzanan son kesintilerine ek olarak, son yıllarda bunu gerçekleştiremeyen büyük işten çıkarmalara da yol açtı. salgın dönemi.

Kesintiler, genel Microsoft Gaming payının yaklaşık %8’ini temsil ediyor ve çoğunlukla Activision Blizzard’da gerçekleşecek.

Microsoft, Blizzard Lideri Mike Ybarra ve Baş Tasarım Sorumlusu Allen Adham’ın da şirketten ayrıldığını ve Blizzard’ın daha önce duyurulan bir hayatta kalma oyununun iptal edildiğini söyledi.

Bu işten çıkarma duyurusu, Microsoft’un Activision Blizzard için 69 milyar dolarlık anlaşmasını kapatmasından aylar sonra geldi ve sektör lideri Sony ile daha iyi rekabet edebilmek için “Call of Duty” dahil en çok satan oyunlarla video oyunu pazarındaki hakimiyetini artırdı.

Amerika İletişim Çalışanları (CWA), “Microsoft’un 1.900 video oyunu çalışanını işten çıkaracağını duyurması, son derece kârlı bir sektörde başarılı bir şirkette çalışıyor olsanız bile, iş yerinde sesiniz olmadan geçiminizin korunmayacağını açıkça ortaya koyuyor” dedi. Bir açıklamada. “Microsoft’ta ve video oyun endüstrisinde ‘Sendika sesi olmak isteyen çalışanları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

21 BİNİN ÜZERİNDE GÖSTERİM

‘İşten Çıkarmalar’ takip sitesinin verilerine göre, 2024 yılı Ocak ayında toplam 76 teknoloji şirketinde 21.000’den fazla personelin işten çıkarılacağı açıklandı.

Alphabet, Google, Amazon ve eBay gibi diğer bazı büyük şirketler de maliyetleri azaltmak ve karlılığı artırmak için son haftalarda binlerce çalışanı işten çıkardı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu