Haber

Ayvalık Mutfağı Gastromasa Gastronomi konferansı’nda

Ayvalık Belediyesi, 7. Memleketler arası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda Ayvalık’ın tüm bedellerini tanıtarak ilgi odağı oldu.

Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odası iştirakinde, mahallî paydaşların da iştiraki ile gerçekleştirilen Gastronomi Konferansı 19 – 20 Kasım tarihleri ortasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Ayvalık Belediyesi standı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi ile karşılandı.

Türkiye ile dünya gastronomisi ortasında köprü vazifesini sürdüren ve dünya gastronomisinin en değerli kongrelerinden olan Milletlerarası Gastromasa Gastronomi Konferansı, bu yıl yeni konseptleriyle “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” temasıyla gerçekleştirildi. Ayvalık Gastronomisi’ni tanıtım çalışmalarında, fuarlardan, kongrelere her alanda başrol yapan Ayvalık Belediye Lideri Mesut Ergin; “Türk ve dünya lezzetleri ortasında Ayvalık Mutfağı’nı yöresel otlardan, deniz eserlerine, coğrafik işaret kazandırma çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz Girit leblebisinden lor tatlısına, sakızlı kurabiyeden peynir çeşitlerimize paydaşlarımızla birlikte, bir çok eserle en düzgün formda temsil ediyoruz. Ayvalık standı çok sayıda iştirakçinin yanı sıra geleceğin aşçılarından, gurmelere, köşe muharrirlerinden, ünlü isimlere gün boyunca konuk ağırladı. Tabiatın, tarihin, mimarinin ve gastronominin başşehri Ayvalık, asırlardır yaşayan mutfağı ve süper yiyecekleri tüm iştirakçilere en âlâ halde sundu” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu