Haber

CHP’li Tezcan: Dış seçimlerde hileli girişimlerden suç duyurusunda bulunduk

CHP Yurtdışı Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yabancı sandıklarda yapıldığı iddia edilen usulsüzlüklerle ilgili açıklama yaptı. Tezcan, Avustralya’nın Sidney kentinde AK Parti’ye ‘evet’ damgası vurulan yeni açılan sandık paketinden çıkan sandık ve içinde Recep Tayyip’in de bulunduğu sandıkta Hollanda’nın Deventer kentinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlanan 225 oy pusulasını gösterdi. Erdoğan’ın adı. Küçük siyah noktalar şeklinde işaret bulma olayları ile ilgili gerekli yasal başvuruları yaptıklarını söyledi.

Tezcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

AYRICA SAVCILIKTA BİR HATA BİLDİRDİK: “ Bugün yurt dışı seçimlerinde iki farklı bölgede oy kullanırken sandık kurulu üyelerimiz usulsüzlük ve hile girişimini tespit ederek kayıt altına aldı. Avustralya’nın Sidney kentinde bir sandıkta bunlardan biri açıldığında, oy pusulalarından birinin daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi sandığına ‘evet’ damgası vurulduğu ve bunun doğrudan sandıklarımız tarafından kayıt altına alındığı belirlendi. Meclis üyeleri. Oradaki sandık kurulu başkanı da dahil olmak üzere usulsüzlüğü tespit ettiler. Tercih mühürlü oy pusulası o paketlere nasıl girdi, başka yerlerde usulsüzlük var mı? Bu ciddi bir şüphe durumudur. Durum hemen YSK’ya bildirildi ve özellikle Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu’na şikayette bulunduk ve savcılığa kabahat şikayetinde bulunduk. Hem sorumluları ortaya çıkarıp cezalandırmak hem de gelecekte benzer usulsüzlüklerin önüne geçmek için takipçisi olacağız.

HOLLANDA’DA SİYAH NOKTA İŞARETİ YÜKLENMİŞTİR: Avustralya’daki bu usulsüzlük girişimi dışında bugün de Hollanda’nın Deventer bölgesinde sandık görevlilerimiz tarafından bir usulsüzlük girişimi daha tespit edildi. Bu, Deventer’deki bir sandıkta, 225 cumhurbaşkanlığı oy pusulasında, Recep Tayyip Erdoğan’ın sandığının içine sadece arayan tarafından bulunabileceği halde siyah nokta işareti konulduğu anlamına geliyor. Bu da belli ki kişilerin gidip oraya oy vermesi önceden sipariş edilmiş bir işmiş izlenimi veriyor açıkçası. Sandık kurulu üyelerimiz ve yetkililerimiz bunu tespit etmiş ve tutanaklara geçirmiştir. Bununla ilgili itiraz ve şikayetlerimizi yapıyoruz.

SİZ NE YAPARSANIZ 14 MAYIS AKŞAMINDA BU MİLLET BU GÜCE GİDİN DİYECEK : Örneğin, zaman zaman sandıklarda usulsüzlük girişimleri yapılsa da dünyanın her yerindeki gözlemcilerimiz, sandık görevlilerimiz ve sandık kurulu üyelerimiz buna karşı kararlı bir çaba sarf ediyor. Sorumluları geride bırakmayacağız. İleride bu tür usulsüzlüklere başvurmak isteyenlere buradan uyarım; Bu tür usulsüzlüklere ve dolandırıcılıklara umut bağlamayın. Önemli bir temiz seçim yarışı yapalım. Sonucu herkes kabul edecek. Böyle bir hazımsızlık ne demokrasiye, ne ülkemize, ne de seçimlere fayda sağlar. Son sözüm şudur: Ne yaparsanız yapın 14 Mayıs akşamı bu millet bu hükümete ‘git’ diyecek. Değişimin sinyalini verecek.”

YABANCI İLÇE SEÇİM KURULU’NDAN CEZA DUYURUSU

Öte yandan CHP’nin Dış Teşkilat biriminden konuya ilişkin açıklama geldi. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Yabancı İlçe Seçim Kurulu’nun bahis başvuruları sonrası suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği belirtildi. İşte açıklama:

“Yabancı İlçe Seçim Kurulu’nun başvurumuza suç duyurusu kararı… Yabancı İlçe Seçim Kurulu, #Avustralya Sidney 2-G sandıkta oy pusulasında AKP’ye basılan mühürle ilgili olarak, Failler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunun. . #SanaSöz, takibe devam edeceğiz…” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu