Teknoloji

Gerçek Hayatta Sessizlik: Erkeklerin Sesinin Duyulmasına Sebep Olan İlginç Bozukluk

Zaman zaman hayatındaki erkeği susturmak isteyen kadınlar , böyle bir işitme kaybının olmasına oldukça şaşıracaksınız. Evet doğru duydunuz! Bu rahatsızlığa sahip kişilerin erkek seslerini duymaları mümkün değildir.

Ters eğimli işitme kaybıGelin, denilen bu şaşırtıcı durumun detaylarına daha yakından bakalım.

Bu bozukluğu diğer işitme kaybı sorunlarından ayıran şey nedir?

Düşük frekanslı işitme kaybı; müzikte bas sesleri, erkek seslerini ve gök gürültüsü gibi alçak sesleri algılayamama durum budur. Elbette bu tür sesleri ne ölçüde duyup duyamayacağımız, bozukluğun derecesine göre değişmektedir.

Bu tür işitme kaybına sahip kişi genel olarak ünsüz seslerde herhangi bir zorluk yaşamasa da, Sesli harfleri duymakta büyük zorluk yaşar.Örneğin karşı tarafın cümlelerdeki “a” ve “e” seslerini karıştırıp anlayamaması mümkündür.

Yine eğimli işitme kaybı yaşayan biri telefon görüşmesini tercih etmez.

Ayrıca araba, kamyon ve uçakların çıkardığı sesler sıradan insanlara göre rahatsız edici kategorisinde değildir. Başkalarının duyamayacağı veya fark edemeyeceği şaşırtıcı bir biçimde Ayrıca çok tiz sesleri duyma konusunda da başarılıdırlar.

Çevresindeki insanlarla bağlantı kurarken Yakın temas kurmak istiyorlarÇevrelerindeki insanları da çok net duyamadıkları için seslerini yükseltirler ama bunun farkında olmazlar.

Peki bu bozukluğu tetikleyen şey nedir?

Bazı durumlarda eğik işitme kaybı genetik olabilir ancak çoğu durumda çocukluk döneminde geçirilen bir takım farklı hastalıklar bu bozukluğun gelişmesine neden olabilir. Ancak birçok vaka işitme kaybının yanı sıra kulak çınlaması ve baş dönmesine de neden olur. Otoskleroz, otoimmün bozukluklar ve Meniere hastalığı ile ilişkilidir.

Bu tip işitme kaybı çok nadir görüldüğü için çok sıkıntılı bir şekilde teşhis edilir. Çünkü standart işitme testleri genellikle diğer işitme kaybı türlerini tespit etmeye odaklanır çünkü bu bozukluk oldukça nadirdir. Aslında her birimiz “Bazı sesleri hâlâ daha az duyuyorum”Bu rahatsızlığı görmezden geliyor ve tıbbi gözetimi tercih etmiyor olabiliriz.

Bu bozukluğun en tuhaf örneklerinden biri Çin’in Hong Kong şehrinde yaşayan Chen adında bir kadınla ilgilidir.

Genç kadın, beyne giden sinir hücrelerinin hasar görmesi sonucu oluşan kontralateral işitme kaybı adı verilen bir rahatsızlığının olduğundan habersizdi. Bazı sesleri duyamama şikayeti doktora masraf. Muayene sonrasında doktor, Chen’in yalnızca yüksek frekanslı sesleri duyabildiğini tespit etti.

Ayrıca Chen, önündeki kadın doktora sesini net bir şekilde duyabildiğini söyledi ancak Odaya giren erkek çalışanın sesini duyamadığını söylüyor.Doktor, genç kadının rahatsızlığını hızla teyit ederek, karşıt işitme kaybının bu çok belirgin durumunu doğruladı.

Doktor hastaya son zamanlarda hayatının nasıl olduğunu sorar ve hanımefendi şöyle der: Çok stresli bir işte çalıştığını ve sürekli uykusuz kaldığını öğrenir.Bu nedenle doktor şiddetli stres ve uyku eksikliğinin anormal işitme kaybına neden olabileceğini belirtiyor.

Kaynaklar: Sağlıklı İşitme, İleri Odyoloji Hizmetleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu