Haber

PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier Hakkında Irkçılık İddiası Fransa’yı Şaşırttı!

Fransa, PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier ile ilgili tartışmalarla sarsıldı. Daha önce birçok takımının teknik direktörlüğünü yapan Christophe Galtier’in siyahi ve Müslüman futbolcular hakkında yaptığı iddia edilen ırkçı açıklamalar PSG kulübünü harekete geçirdi.

PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier ile ilgili iddia Fransa’yı karıştırdı. İddialara göre, Galtier’in grubunda siyahi ve Müslüman futbolcuların varlığından duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdiği bir e-posta ifşa edildi.

Fransız spor kanalı RMC Sport’ta yayınlanan “Ayak Sonrası” programına katılan Nice sportif direktör Julien Fournier, Galtier için “Takım bu kadar siyahi ve Müslüman olmamalı” dedi. söylediğini iddia etti.

Fournier, “Christophe Galtier bana ‘şehrin gerçekliğini’ hesaba katmam gerektiğini ve takımda bu kadar çok siyahi ve Müslüman olamayacağını söyledi,” diyor.

“Dün akşam restorana gittim ve herkes siyahi bir takımımız olduğunu söylemeye geldi” dediği iddia edilen Galtier’in savunmasında PSG yönetimi tarafından açıklama yapmasına izin verilecek.

PSG kulübü, Nice grubunda yer alan siyahi ve Müslüman futbolcuların şehri yansıtmadığını söylediği iddia edilen Galtier hakkında geniş çaplı soruşturma başlattı.

PSG Lideri Nasser al-Khalifi, bu tartışmalar karşısında sessiz kalıyor.

Soruşturmanın ardından Galtier ile PSG’nin yollarını ayıracağı kesin olarak değerlendiriliyor. PSG’nin kadrosunda çok sayıda siyahi ve Müslüman futbolcu bulunuyor.

hamamozuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu