Haber

Rusya, Kiev’e silah sağlayan ABD’yi Ukrayna’daki çatışmaya karışmakla suçluyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kiev’e silah sağlayan ABD’nin Ukrayna’daki çatışmaya müdahil olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD’nin Moskova Büyükelçisi Lynne M. Tracy’nin bakanlığa çağrıldığı belirtildi.

Tracy’ye protesto notası verildiği aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığa çağrılan Amerikan Büyükelçisine, ABD’nin Kiev tarafındaki çatışmalara müdahilliğinin genişlediği belirtildi. Büyükelçiye verilen protesto notasında, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine silah sevkiyatı, Rus askeri ve sivil altyapısına yönelik saldırıların düzenlenmesi, ABD’nin çatışma tarafına silah bulunmadığı yönündeki açıklamaların etkisiz ve yanlış olduğu vurgulandı. Kiev’e gönderilen gemiler, Amerikan vatandaşları da dahil olmak üzere askeri personelin meşru hedefleriydi.”

ABD’nin Rusya ile çatışmayı derinleştirme yönünde sergilediği durumun “verimsiz” olduğu vurgulanan açıklamada, “Washington, Rusya’ya karşı düşmanca faaliyetleri durdurmak için Amerikan ve NATO askerlerini ve askeri teçhizatını geri çekecek adımlar atmalıdır. gerilimi azaltın.” söylendi.

Açıklamada, ABD’nin Kuzey Akım 1 ve 2 doğal gaz boru hatlarında meydana gelen patlamalarla ilgili açıklama yapması ve bu olayla ilgili soruşturma sürecine müdahale etmemesi gerektiği kaydedildi.

ABD Başkanı Joe Biden, dün Kiev’e yaptığı ziyarette Ukrayna’ya 50’den fazla ülke ile birlikte yaklaşık 700 tank, binlerce zırhlı araç, 1000 topçu sistemi, 2 milyondan fazla topçu mühimmatı ile 500 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketini açıkladı. ukrayna’yı savunmak 50’den fazla gelişmiş fırlatma roket sistemi ve hava savunma sistemi üstlendiklerini hatırlattı.

haber-kocasinan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu