Yaşam

Harry Potter’ın Ron Weasley’si Olarak Bilinen Rupert Grint’in Oynadığı TV Şovları ve Filmler

Merhaba. Harry Potter serisinde Rupert Grint, ikinci el kızıl saçlı bir cüppe giyen Ron Weasley olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Onu en iyi Harry’nin yakın arkadaşı, aslan kralımız olarak tanıyoruz. Dizi bittikten sonra diğer HP oyuncularının yaptığı gibi birçok film ve dizide rol alarak Ron karakterini geride bıraktı. Bu içeriğimde Rupert Grint’in rol aldığı dizi ve filmleri listeledim.

İyi seyirler.

Rupert Grint’i Harry Potter serisindeki kızıl saçlı Ron Weasley rolüyle tanısak da genç oyuncu birçok başarılı projede adından söz ettirmiştir. “Cherrybomb” ve “Into the White” gibi filmlerde rol aldı. Hatta Agatha Christie’nin BBC dizisi The ABC Murders’da rol aldı.

Harry Potter dizisiyle ünlenen oyuncular başka yapımlarda da yer alsalar da biz onları hep dizideki rolleriyle hatırlıyoruz. Onları diğer rolde gördüğümüzde bu garip gelebilir. Ancak Ron’umuz Rupert, farklı rolleriyle bu algıyı kırmayı başardı.

Rupert Grint, çocukluk rollerinden karanlık, çarpık rollere kadar birçok baş karaktere hayat vermiştir. Hep birlikte o filmlere ve dizilere bakalım.

1. Koparma (2017–2018)

Bir yığın umut vaat eden dolandırıcı, bir kamyon dolusu çalıntı külçe altına rastlar ve aniden kendilerini yüksek riskli organize suç dünyasına atarlar. Gerçek bir Londra soygunundan esinlenen türünün tek örneği bir filmden uyarlanan Snatch’in yapımcılığını Rupert Grint üstleniyor ve başrolde aristokrat Charlie Cavendish-Scott’u canlandırıyor.

Yapımcı: Alex De Rakoff

Oyuncular: Rupert Grint, Luke Pasqualino, Lucien Laviscount

2. Beyazın İçinde (2012)

Konum Norveç, zaman İkinci Dünya Savaşı: Bir grup İngiliz ve Alman askeri, bir uçak savaşından sonra kendilerini vahşi doğada mahsur kalmış bulurlar. Birebir kulübelere sığınarak kışı atlatmanın tek yolunun savaş kurallarını bir kenara bırakmak olduğunu anlarlar. Rupert Grint, bu filmde bir İngiliz askeri olan Robert Smith’i canlandırıyor.

Yönetmen: Peter Naess

Oyuncular: Florian Lukas, David Kross, Lachlan Nieboer, Rupert Grint

3. Sürüş Dersleri (2006)

Film, baskıcı annesinin etkisinden kaçmaya çalışan utangaç bir gencin reşit olma hikayesini anlatıyor. Rupert Grint’in canlandırdığı Ben’in hayatı, emekli bir aktris için çalışmaya başladığında değişir. Film, ikilinin nasıl bağ kurduğunu ve yaşlanan aktörün Ben’in hayatı daha fazla deneyimlemesine nasıl yardımcı olduğunu gösteriyor.

Yönetmen: Jeremy Brock

Oyuncular: Rupert Grint, Laura Linney, Julie Walters

4. Hasta Notu (2017–2018)

Rupert Grint’in canlandırdığı Daniel Glass’a yanlışlıkla ölümcül bir hastalık teşhisi konduğunda, etrafındaki herkesin ona nasıl daha iyi davrandığını fark etmeye başlar ve bu yüzden gerçekten hastaymış gibi davranmaya devam etmeye karar verir. Bu daha fazla saçmalığa ve sonunda hatalara yol açar.

Yaratıcılar: Nat Saunders, James Serafinowicz

Oyuncular: Rupert Grint, Nick Frost, Pippa Bennett-Warner

5. Yıldırım (2002)

Film, inanılmaz gaz çıkarma kapasitesi ona astronot olarak iş bulmasını sağlayan bir çocuk hakkındadır. Patrick Smash adında kibirli genç bir çocuk, garip güçlerini güzellik için kullanmak üzere bir uzay görevinde bulur. Rupert Grint, Patrick’in en iyi arkadaşı olan ve neyse ki koku alma duyusundan yoksun olan dahi çocuk Alan A. Allen’ı canlandırıyor.

Yönetmen: Peter Hewitt

Oyuncular: Simon Callow, Stephen Fry, Celia Imrie, Rupert Grint

6. Mazlumlar (2013)

Amadeo adında bir genç, en sevdiği Langırt oyununun oyuncularıyla beklenmedik bir maceraya atılır. Rupert Grint, Birleşik Krallık’taki yetişkin Amadeo sinema dublajını ustalıkla seslendiriyor.

Yönetmen: Juan Jose Campanella

Seslendiren: Gabriel Almirón, Rupert Grint, Federico Cecere, Ezequiel Cipols

7. Kapıyı Çalın (2023)

Tatildeyken bir kız ve ailesi, ailenin kıyameti önlemek için bir seçim yapmasını talep eden silahlı yabancılar tarafından rehin alınır. Rupert Grint, aileyi kamaralarında ziyaret eden yabancılardan biri olan Redmond rolünü oynuyor ve bu karanlık gerilimde kusursuz bir korkutma işi yapıyor.

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Dave Bautista, Jonathan Groff, Rupert Grint

8. ABC Cinayetleri (2018)

1933’te emekli dedektif Hercule Poirot, katilin kimliğini ortaya çıkarmak için uğraşır. Poirot’nun deşifre etmesi gereken ‘ABC’ imzalı mektuplar gönderen alaycı bir katil tarafından hedef alınır. Dizide Rupert Grint, diğer dedektiflerin onların davalarına karışmasına kızan Scotland Yard’dan Müfettiş Crome’u canlandırıyor.

Yönetmen: Alex Gabassi

Oyuncular: John Malkovich, Rupert Grinr, Eamon Farren, Michael Shaeffer

9. Hizmetçi (2019–2023)

Philadelphia’lı bir çift, tarif edilemez bir trajedi evliliklerinde bir çatlak yarattığında ve evlerine gizemli bir güç girdiğinde yas tutar. Dizide ana karakterlerden biri olan Rupert Grint, Dorothy’nin alkol bağımlısı olan ve kısa süre sonra dadıları Leanne’den en başından şüphelenmeye başlayan küçük kardeşi Julian rolünü oynuyor.

Yaratıcı: Tony Basgallop

Oyuncular: Lauren Ambrose, Toby Kebbell, Rupert Grint, Nell Tiger Free

10. Guillermo del Toro’nun İlginç Şeyler Kabini (2022)

Küratörlüğünü Guillermo del Toro’nun üstlendiği dizi, görsel olarak büyüleyici ve tüyler ürpertici bir korku koleksiyonunda sekiz terör öyküsünde tuhaf kabusları gözler önüne seriyor. Alt planda Rupert Grint, ruhunu en son gördüğü Kayıp Ruhlar Ormanı’nı ziyaret ederek kız kardeşinin ölümünün intikamını almaya çalışan Walter Gilman’ı canlandırıyor.

Yapımcı: Guillermo del Toro

Oyuncular: Lize Johnston, Kevin Keppy, Rupert Grint

Rupert Grint’in canlandırdığı hangi karakteri daha çok seviyorsunuz? Yorumlarını bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu