Ekonomi

UBS, S&P 500 şirket karlarında yüzde 7 ila 9 artış öngörüyor

UBS analistleri Salı günü yaptıkları açıklamada, S&P 500’ün ilk çeyrek hisse başına kazançlarında %7 ila %9 arasında bir artış beklediklerini ve bunun 2024 yılı için yıllık %9’luk artış öngörüleriyle uyumlu olduğunu belirtti.

Yatırım bankası, Amerika Birleşik Devletleri hisse senetleri üzerinde nötr bir duruş sergileyerek yatırımcıların yatırımlarını uzun vadeli finansal stratejileriyle orantılı tutmalarını tavsiye ediyor.

Sağlam bir kazanç döneminin bu tahmini desteklemesini bekleyen UBS, kazançlardaki büyümenin önde gelen yedi teknoloji ve büyüme şirketinin ötesine geçeceğini öngörüyor.

“Önde gelen yedi Amerikan teknoloji ve büyüme şirketi, önceki dört çeyrekte ABD pazarının kar büyümesinden tek başına sorumluydu. İlk çeyrekte bu eğilimde bir değişim öngörüyoruz,” dedi UBS.

“Bu kısmen, göstergelerin imalat iyimserliğinde bir canlanmaya işaret ettiği ve aynı zamanda finansal kurumların kredi verme kriterlerini gevşettikleri olumlu bir ekonomik ortamdan kaynaklanıyor – her iki faktör de S&P kazançlarıyla güçlü bir şekilde bağlantılı.”

UBS, Haziran ve Aralık ayları için S&P 500 fiyat hedeflerini sırasıyla 5.100 ve 5.200 olarak belirledi. Bu hedefler, 15 Nisan’daki 5.062 kapanış fiyatına göre bir artış anlamına geliyor. İyimser bir senaryoda UBS, S&P 500’ün yılsonuna kadar 5.500’e ulaşabileceğine inanıyor. Bu senaryo, enflasyonist baskıların daha hızlı bir şekilde azalması veya kurumsal kazanç büyümesinin mevcut tahminleri aşması durumunda muhtemelen gerçekleşecektir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

haberkadinhani.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu